fett, fett, fett!

Når det kommer til lavkarbo/ketogen kost er mitt største problem faktisk å få i meg nok fett. Jeg syns lavkarbo mat metter mye mer enn mat med mer karbohydrater, og det resulterer ofte i at jeg spiser for lite i løpet av en dag. Jeg har sett at det er mange som har det samme problemet, og det kan faktisk resultere i stagnering av vektreduksjonen, og du kan få mindre energi siden kroppen trenger energien fra fettet siden den ikke lenger får i seg mye karbohydrater! 

Men poenge med dette innlegget var å vise hva jeg liker å lage til frokost og middag, når jeg merker at kroppen ikke får nok fett :) 


Fettkaffe! 


Dette høres nok helt forferdelig ekkelt ut for de som aldri har smakt det før, og jeg syns det selv før jeg smakte det! Til og med navnet er helt motbydelig, haha. Det er utrolig godt, og du smaker ikke noe av det "unormale", eller det som kanskje ikke hører til en tradisjonell kaffekopp. Det smaker egentlig bare som en deilig, luftig kaffelatte/kaffemocca/cappuccino, alt etter som hva du tilsetter :) Min grunnoppskrift kommer nedfor her, og så er det bare å tilsette kakaopulver, vaniljefrø eller kanel for å finne din favoritt! 

Ca 2 dl med ferdig kokt kaffe (ikke for varm, men ikke kald!)
2-3 ss kremfløte
1 eller 2 ss ekte meierismør (eller 1 ss meierismør og 1 ss kokosolje )
1 ss sukrin gold
1 rått egg 

Ha alle ingrediensene foruten kaffien i en beholder som du får plass til stavmikseren i(jeg bruker ett litermål), kjør noen sekunder med blender til det blir glatt. Tilsett så kaffe i en tynn stråle, og tøm i en stor kopp! Strø over kanel eller kakaopulver, og sett deg ned og nyt den deilige koppen med varm, fluffy Kaffelatte/kaffemocca eller cappuccino :D

 

 

Svinekjøtt servert med hjemmelaget bearnaisesaus, blomkålmos og stekt sopp!Dette er også veldig enkelt, og det er så syykt mye bedre enn det høres ut som! Hjemmelaget bearnaise knuser butikk kjøpt hver gang, og det er mye enklere enn du tror! Jeg har sett mange som anbefaler å lage den over vannbad, men om du vier din fulle oppmerksomhet til sausen når du lager den, går det helt fint å ta det rett på stekeplaten :) 

Ingrediensliste for 2 personer (med litt til overs som sambueren kan gå å snackse på)- 
1 til 1,5 blomkål (kommer and på hvor stor eller liten den er)
ca 0,5 dl kremfløte
Sopp av den typen du liker best, jeg hadde bare champinjong i dag så da ble det den
Ditt favoritt svinekjøtt, jeg liker egentlig best koteletter men i dag ble det ytrefilet
1 stor eller 2 små sjalottløker
1,5 ss hvitvinseddik 
3 eggeplommer (spar eggehvitene og lag deilig lavkarbo sjokolademousse!)
2 ss estragonkrydder
2 ss vann
150 gram meierismør + til steking av sopp og kjøtt

Jeg starter med å skjære opp og sette på kok blomkålen. Det trenger ikke om å være for små biter, den kan bare stå på kok imens du lager klart resten. Sett kjøttet i ovnen om du skal ovnssteke det, eller sett på en panne til å steke det i. Rensk og finhakker jeg sjalottløk(ene). Ta litt av de 150 grammene til sausen i en kjele, og fres løken blank. skru ned litt varmen og tilsett hvitvinseddik, vann og estragonkrydder. La det stå på litt over middels varme til vesken er halvert.

Tilsett smøret og la det smelte på lav varme, menst du kjører blomkålen i blenderen eller med handmikser, og setter på soppen på litt over middels varme med noe meierismør. Tilsett kremfløten i blomkålmosen, og kjør det glatt, tilsett så ønsket krydder.( i dag brukte jeg litt garam masala og pepper, men det kan faktisk varieres i det uendelige. 

Pisk lett de tre eggeplommene dine, og tilsett litt av smør/sjalottløk blandingen og pisk litt til. Gjør den samme prosessen noen ganger til, ta kjelen av platen og tilsett resten av eggeplommene samtidig som du visper hardt! Sett tilbake på platen på lav/middels varme og ikke slutt å visp før du er fornøyd med konsistensen. ( Ps! det er veldig viktig at blandingen ikke koker, da får du eggerøre. Men ta det forsiktig og føl deg fram, så finner du nok ut av det :) Alternativt kan du ta det over et vannbad, men jeg syns det tar for lang tid.. Hehe)

Nå skal all maten være klar til servering, og det er bare å nyte smaken av ekte, hjemmelaget mat som gjør godt for kroppen! 
Bon appétit :) 
 #lavkarbo #lchf #fett #sunnmat #godmat #svin #bearnaise #matfrabunnen

 

Én kommentar

Victoria Larsen

13.06.2017 kl.19:38

Ser kjempe godt ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits